The fin(ishing) touch

We were asked to supply and install louvre fins to the underside of the beautifully designed new Upper Hutt Railway Station as an architectural feature.

This once derelict station has been replaced with a modern station design intended to represent a train emerging from a tunnel. Our contribution to the project consisted of the louvre fins fixed to the underside of the roof structure. Fluorescent lighting was set into the fins, providing a striking and functional nighttime effect.

Altering the initial design, our work here helped provide a cost-effective and time efficient installation. The alterations our design team made allowed for the fins to be welded into panels. This modularisation then made for a quick and impressive installation – the finishing touch to the station design providing a stylish spectacle to commuters.

Project:

Upper Hutt Railway Station Roof Louvre Fins

Head Contractor:

Maycroft Construction

Architect:

MHOV

Location:

Upper Hutt

Completion Date:

November 2015